team

In topsport is niets zo belangrijk als het team rond een sporter. Tijdens wedstrijd bestaat het team (afgezien van vijf paarden) uit minimaal vijf personen, maar ook thuis draait het bedrijf gewoon door!

anna

Dochter Anna (2001) is al van kinds af aan besmet met het paarden-virus (net als de overige kinderen van Koos trouwens). Alle tijd die zij naast haar opleiding geneeskunde kan vrijmaken, spendeert zij in de sport.

Inmiddels is zij niet weg te denken in het team Koos - traint paarden, was met 15 jaar de jongste groom in de wereldbeker (tot broer Pieter dit 'record' in 2018 verbrak), was Z-springen met haar pony Solo, en sinds 2019 opgenomen in het B-kader tweespan paard.
marie

Echtgenote Marie is al sinds 1984 een duizendpoot in de mensport als: groom, menner, chef d'equipe, fotografe, journaliste, instructrice, organisator, internationaal jurylid.

Mede door haar brede kennis van de sport is ze onmisbaar voor ons vierspan.
charell

ZZ-licht amazone Charell van Hoff draagt al enige jaren haar steentje bij aan het succes van het vierspan. Naast de dagelijkse stalwerkzaamheden rijdt ze alle vierspanpaarden onder het zadel.


patrick

Patrick van der Wielen is in het dagelijks leven brandweerman en kan genoeg tijd vrijmaken om de meeste wedstrijden als groom in de marathon mee te gaan.

Daarnaast heeft hij zelf een aantal Arabo-Friezen waarmee hij enkelspan rijdt.


pieter & julia

Ook de jongsten helpen waar mogelijk binnen het bedrijf én tijdens wedstrijden. De minimale reglementaire leeftijd voor grooms is 14, dus Pieter (2003) nam in 2017 meteen van de gelegenheid gebruik om ook zijn plek waar mogelijk op te eisen op de wagen en was tijdens de wereldbekerwedstrijd Maastricht in november 2018 de jongste groom ooit in de World Cup.

Julia (2005) is net als Pieter & Anna ook actief als menster.
enz. enz. ...

Piet, Wieneke, Peter, Stephenie, Annemien, Pleun, Adrie, Carla, Yvonne, Jan-Marc, Martin, alle stagiaires enz. enz. enz. - van voeren tot uitmesten - van hoefijzers tot banden plakken - van weilanden bemesten tot vegen - onontbeerlijk om gefocusd op wedstrijden naar een topprestatie te werken!